Grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschid în acest an școlar, potrivit unui comunicat de presă susținut de președintele României.

Potrivit declarațiilor, grădinițele, școlile și universitățile nu vor fi deschise până în toamnă, acestea urmând a fi redeschise în luna septembrie, la începerea noului an școlar.

Actualul an școlar se va încheia la data de 12 iunie 2020, iar până atunci elevii și studenții vor continua formele de învățământ la distanță.

De asemenea, finalizarea anului școlar se va face pe baza notelor obținute de către aceștia până în prezent.

Conform declarațiilor, sunt exceptați de la această măsură elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali, care vor putea reveni la școală după data de 2 iunie, respectiv între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. 

Dacă elevii din clasele terminale aleg să se întoarcă la școală în data de 2 iunie, aceștia vor trebui sa respecte normele de distanțare socială, fiind repartizați maxim 10 elevi într-o sală de clasă, unde vor sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

În ceea ce privește Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul, acestea se vor organiza așa cum au fost ele planificate , însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. 

Se va măsura temperatura, se va face intrarea pe o parte, iar ieșirea pe altă parte, cu efectuare de dezinfecții regulate.

Av. Petcu Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *