Criza COVID-19: Consiliere psihologică pentru profesori, elevi și părinți

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe pagina oficială, www.edu.ro, un comunicat referitor la parteneriatul cu Asociația Proacta EDU, în cadrul căruia a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, pentru cadre didactice, elevi și părinți.

Potrivit comunicatului, numerele de telefon 0771.141.767 și 0771.141.750 au devenit numere TELVERDE, gratuite, din orice rețea de telefonie.

În cadrul proiectului lucrează peste 10 psihologi, în sistem de voluntariat, acordând consiliere psihologică pentru cazuri de neliniște, posibile atacuri de panică, teama de îmbolnăvire, burnout și probleme legate de gestionarea timpului.

De asemenea, specialiștii psihologi răspund în continuare pe grupul creat pe facebook Ambasador pentru Comunitate, dar și la adresa de e-mail:ambasadorpentrucomunitate@proactaedu.ro.

Totodată, în cadrul acestui proiect,  au fost deja lansate o serie de materiale video cu caracter psiho-educațional, care pot fi vizionate pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării, dar și pe pagina oficială de Facebook a Asociației Proacta EDU.

 Conform comunicatului, obiectivele proiectului sunt acelea de a oferi:

„1. consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru a le fi mai ușor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunitățile din care fac parte;

2. îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către centrul Proacta EDU cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii;

3. consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinți și elevi;

4. în funcție de solicitări, familiile pot primi, prin colaborarea Asociației Proacta EDU cu instituțiile și ONG-urile abilitate, asistență socială, medicală și juridică.”

Menționăm faptul că toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă!

Pentru întregul comunicat puteți accesa site-ul www.edu.ro.

Av. Petcu Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *